baner za Silver MEGA DEMO 1000x292

  Радио Зорана 87.6 FM

  „Наследство“ и Европейска нощ на музеите 16 май 2015г. от 19.00ч.

  Първата съвместна изложба по инициатива на InsideARTs от А.Р.И.З.-7 ще се състои в музей "Борис Христов", с откриване в Европейската нощ на музеите!  Събитието е включено в календар с програми на всички музеи в страните членки на Европейският съюз.

  "Наследство“ е съвместна изложба, целяща да представи художествената интерпретация на младия автор по тема свързана с българското културно наследство. В изложбената експозиция ще участват отбрани творци, на възраст между 26 и 35г. с художествено образование. Те ще представят серии от по три художествени творби изпълнени съобразно живописните техники. Идеята на проекта е да обедини художествената и психологическа парадигма, като създаде основа за по-задълбочен анализ над съвременното изкуство.  

  Участници:

  Сандра Блажева - докторант НХА
  Дамян Петров - бакалавър НХА
  Моника Тошева - докторант НХА
  Станислава Николова - бакалавър НХА
  Пламен Костов - бакалавър Великотърновски университет
  Моника Господинова - бакалавър НХА
  Мария Христова - национално училище за изящни изкуства
  Божидар Чантарски - бакалавър Великотърновски университет.

  Божидар Чантарски е носител на приза "Пазител на традициите-2014" в номинациите на А.Р.И.З.-7 за принос към опазване и разпространение на българските традиции.

  Във вечерта на откриването, специално участие ще вземе младата пианистка Констанца Дюлгерова. С неповторим талант, тя ще ни потопи в запомнящо се клавирно вълшебство.

  Организатори на събитието са "Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7" (А.Р.И.З.-7) с председател Пеньо Иванов. Идеен основоположник и ръководител на инициативата в подкрепа на младите творци е Моника Господинова – художник и психолог.

  http://www.ariz7.com/?p=3419

  http://insidearts1.blogspot.com/

  https://www.facebook.com/InsideARTs

   

   

  </